top of page

Ambassadeur André Rieu lanceert Hou Ritme bij Omroep Max"Omroep MAX gaat samenwerken met een groep vooraanstaande wetenschappers om de problemen bij ouderen in tijden van het coronavirus en sociale afstand in kaart te brengen. Met de resultaten van het onderzoek zullen diverse MAX-programma’s content maken om ouderen weerbaarder te maken tegen het virus en de effecten ervan. Betrokken zijn onderzoekers en wetenschappers van Erasmus MC, VU Amsterdam, Amsterdam UMC en Duke University. Onder hen Prof. Eric van Gorp, Prof. Erik Scherder, Prof. Andrea Maier en Prof. Leonard Hofstra.


Prof. Leonard Hofstra (cardioloog): “We leven in een uitzonderlijke tijd door de coronacrisis. Dit is niet alleen een gezondheidscrisis, maar ook een sociale en economische crisis, die iedereen raakt. Toch zijn het vooral senioren die hard worden geraakt. Bij oudere mensen is de kans op overlijden door het virus aanzienlijk groter. Het gevolg zijn terechte  maatregelen zoals sociale afstand, die vooral voor ouderen raken. Verzorgingshuizen worden gesloten en het advies luidt ouderen niet meer te bezoeken. Dit maakt senioren nog kwetsbaarder.”


MAX-directeur Jan Slagter: “We ontvangen berichten van ouderen die zich echt zorgen maken, angst hebben of zich heel erg alleen voelen. Dankzij deze vooraanstaande onderzoekers en wetenschappers kunnen we problemen in kaart brengen en gelijk ook een bijdrage leveren aan het weerbaarder maken van ouderen en vooral ook om er voor ze te zijn.”

725 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page